Aktiviteter

"Ett barn er en gave og verdien kan kun måles i hjertet"Månedsbrev for Mai Maxitroll

Aktiviteter i Mai

Her kan du lese om hva vi gorde i mai på Maxi-gruppa

Ved Geir Høidal
Oppdatert: (29.5.2016)

MÅNEDSBREV FOR MAI

MAXITROLL

 

Nå har våren kommet for fullt og naturen har eksplodert denne måneden. Da blir det mye å følge med på ute. Barna har plukket og studert blomster. Hvordan lukter den tro? Er det sant at hvis ikke smørblomsten lyser på halsen så liker du ikke smør?????

Barna har fått sådd egne blomsterfrø (Blomkarse og Ringblomst). Det spirer og gror veldig i vinduskarmen om dagen. Da må vi passe på å vanne litt av og til. Barna er ivrige brannslukkere. Når disse har vokst passe nok skal blomstene få bli med barna hjem og få en plass i deres hager. Da har de også noe å passe på i sommer.

Litt regn har det også blitt i det siste. Da er det noe annet som også kommer frem: sneglene. Jippi!!!! Da er det liv i bakken oppe ved gjerdet. Litt vanskelig blir det når ikke de små armene rekker fram til sneglene gjennom gjerdet. Da må vi finne på noe. Vi lager en sneglefanger (en lang pinne med en lekestekepanne i enden. Dette fungerer utmerket og plutselig har vi mange snegler i bøttene.

I første delen av mai hadde vi en del fokus på nasjonaldagen. Barna tegnet flagg og pyntet vinduene med og nasjonalsangen og hurrarop ble øvd inn. Barna gledet seg veldig til denne dagen og vi fikk en forsmak på dette fredagen før. Det var fine barn med flagg i rødt, hvitt og blått når vi gikk i gatene rundt ved barnehagen. Vi sang så høyt vi kunne og noen kom til og med ut for å høre på oss.

Etterpå ble det leker i barnehagen: Sekkeløp, potetløp, erteposekast i bøtte og gråtass-olabilen ble brukt i bakken ved P-plassen. Barna var aktive og gikk fra aktivitet til aktivitet. Etterpå kom barna inn til et langt 17. mai langbord. Der ventet pølser, saft og is.

Vi har også hatt besøk av Henry (dukken som vi fikk av Røde Kors) denne måneden. Vi er jo så heldige å ha en ansatt her som kan mye om førstehjelp og er med i Røde Kors (Thomas). Vi har jo hatt brannøvelse denne måneden og da hadde vi litt fokus på førstehjelp om man brenner seg. Brannøvelsen gikk for øvrig veldig bra. Barna var flinke å komme til møtepunktet på Maxi-rommet (kjøkkendøra) og holdt vennen ved siden av og gikk stille og rolig ut når de fikk beskjed av den voksne. Vi gikk til møteplassen ute ved ved bilene. Der telte vi opp og alle gruppene hadde kommet seg ut på en god måte.

Potetsettingen må vi jo også nevne. Vi ble invitert til Bygdetunet sammen med 4. klasse fra Bergenhus skole. Der hadde gråtass gjort det klart for oss og laget fine renner i jorda. Barna samarbeidet med å sette potetene i jorda med passe avstand i mellom. Etter jobben måtte vi jo synge for Gråtass også da når den var så flink å hjelpe oss. Da ble han glad. Vi fikk til og med pølser og saft etterpå av Anne Lise. Det smakte godt etter en jobbeøkt.

Marit, Thomas og Per Olav

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Print artikkel Skriv ut artikkelen
Musikktrollet Barnehage - Lyngby alle`17 - Tlf: 69 22 20 80 - E-post: post@musikktrollet.no


Nettløsning og design er levert av ViaNett AS